Resulta que ara són radicals,els que pretenen canviar, com sigui, la realitat social imposant els seus sentiments, que no les seves raons, a la resta de ciutadans.
Per descomptat que els catalans no es considere radicals en cap de les acceptacions etimològiques de la paraula,llevat de la defensa dels sus principis democràtics i nacionalistes, com no pot ser d'altra manera
Globalment, per activa i per passiva, qualsevol Nacionalisme és excloent, necessita ressaltar la diferència i supedita la llibertat individual a la col•lectiva, i no precisament per a la superació d'injustícies socials, justificat en un sentiment de pertenència, la majoria de les vegades manipulat mitjançant la desmesurada exaltació del que entenen "fets diferencials".
Els segles XIX i XX, respectivament, estan plens d'Exemples que la major de les vegades ha acabat en tragèdies per a les societats que han patit el Nacionalisme com a base de la seva Convivència. Només en les Nacions,on el valor de la llibertat individual ha impregnat les Lleis han aconseguit el desenvolupament de societats democràtiques i han estat capaços d'assimilar tota mena de races i cultures, i això és el que hom vol per a Catalunya i a l'Estat espanyol.
D'altra banda, un "insigne" columnista habitual en aquest setmanari, que en el seu moment no va tenir inconvenient a col• laborar en el nostre Ajuntament de la mà del Partit Popular, s'ha permès fer escarni i mofa d'un símbol, que per a alguns ciutadans d'aquesta Villa representa el sentiment de pertinença a Catalunya i Espanya de forma unívoca. Pel mateix que al columnista li molestaria que es poguessin utilitzar frases pejoratives envers els símbols que el representen, li recomanem defensi i divulgui com vulgui els seus sentiments i raons, però alhora s'abstingui de fer-ho vexant els d'altres. La utilització demagògica de les paraules pot ser divertit i simpàtic per a un mateix, però no ajuda a la convivència en una societat tan oberta i plural com la sitgetana.
Per acabar, reafirmem, un cop més, que igual que en el seu moment la pertinença a Europa va ser i segueix sent una garantia per a la llibertat, igualment l'any 2012, considerem que la pertinença a la Nació catalana i a la Nació espanyola ens garanteix aquesta mateixa llibertat, davant dels que des d’alternatives identitàries o messianismes esquerrans pretenen imposar els seus sentiments i concepcions polítiques per sobre de la llibertat individual de cada ciutadà.
Froilan Franco,àlies El Mestre.Sitges
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada