dimarts, 3 de juny del 2014
Premi d'Honor Dr Benaprès 2014 a Sitges
Els Premis "Doctor Benaprès" es concedeixen des de fa sis anys, en el context del les Jornades Mediterrànies de Confrontacions Terapèutiques, al voltant de la Medicina Cosmètica i de l'Envelliment Fisiològic i en col·laboració de l'Ajuntament de Sitges.
El Dr. Benaprès va ser un metge, polític i publicista de formació francesa i caràcter progressista que durant els seus anys com a Alcalde de Sitges, a principis del segle passat, va impulsar grans millores per a aquesta població, gaudint de l'amistat d'artistes com Santiago Rusiñol i Ramon Casas.
*Manel Esteller,director del -Programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL)-,Investigador ICREA i professor de la Universitat de Barcelona,ha obtingut el "Premi d'Honor Dr. Benaprès 2014" per la seva carrera científica, atorgat per la Societat Espanyola de Medicina i Cirurgia Cosmètica.
*El guardó ha estat concedit per les Aportacions de Manel Esteller al camp de la Medicina, que contribueixen a revisar i complementar "Paradigmes Científics" com demostrar la importància de factors externs en la modificació directa de gens amb efectes per a la seva regulació, modificacions epigenètiques del Material Hereditari que poden contribuir al desenvolupament dels processos de l'envelliment i del càncer.
*L’acte de Lliurament del Guardó ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, qui ha explicat que “és un honor que el reconeixement a una personalitat tan estimada arribi a donar nom a uns premis tan prestigiosos com aquest. És un Personatge il·lustre que compta a Sitges amb un Carrer, un Monument i dóna nom a un dels IES de Secundària del municipi”.
*Entre els guardonats amb el Premi d'Honor Dr. Benaprès en els anys anteriors es troben Bernat Soria (2009), investigador destacat en cèl·lules mare embrionàries i ex ministre de Sanitat; la Premi Nobel de Medicina Rita Levi-Montalcini (2010) pels seus treballs al voltant dels factors de creixement; María Blasco (2011), investigadora en telòmers i directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques; Juan Carlos Izpisúa Belmonte (2012) del Salk Institute a San Diego; i José M ª Ordovás ( 2012 ) de la Tufts University a Boston pels seus estudis en nutrigenòmica.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada