divendres, 4 d’abril del 2014
Setmana Catalunya - Amèrica 2014
La Setmana Catalunya - Amèrica va néixer com a iniciativa cultural per posar en valor les relacions històriques entre Catalunya i Amèrica a través del coneixement mutu de la cultura i de la vinculació patrimonial i cultural sitgetà.
*En aquesta segona edició, la Setmana manté el mateix format que en l'anterior amb un tronc principal de 6 concerts que se celebraran al Saló d'Or del Palau de Maricel. L'acordionista Gorka Hermosa, que interpreta música catalana i argentina, i el reconegut pianista Albert Guinovart, compositor d'obres tan conegudes com el musical Mar-i-Cel, són alguns dels noms més coneguts del programa.
*Paral·lelament, l'Estudi d'en Vidal acollirà l'exposició Viatges d'anada i tornada. Comissariada per la Historiadora de l'Art, Beli Artigas, la mostra fa un recorregut a través de la biografia de 10 protagonistes sitgetans que, entre finals del segle XVIII i principis del XX, van deixar Sitges en cerca d'una vida millor a Cuba.
*L'exposició s'inaugurarà l'11 d'abril a les 19 hores. De forma complementària als concerts, es realitzaran rutes guiades per l'Arquitectura dels Americanos i dels Modernisme, que es podran reservar a través de l'empresa AGIS amb la possibilitat de realitzar la ruta i assistir al concert en una única activitat.
*El programa de la 2ª Setmana Catalunya – Amèrica inclou també tres conferències a càrrec de Vinyet Panyella, Patrícia Caicedo i Joan Garcia Targa, respectivament. La directora gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges, Vinyet Panyella, oferirà la conferència -Del Born al Plata-, que versarà sobre el periple americà de Santiago Rusiñol, en el viatge més exòtic que va emprendre l'artista modernista.
*La darrera conferència serà la del doctor en Història d'Amèrica i Arqueòleg, Joan Garcia Targa, qui presentarà -La música a les cultures indígenes-. L'objectiu, donar una visió general sobre la música a les cultures indígenes americanes a Mèxic abans de l'arribada dels conqueridors espanyols.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada