Des de l'any 1974,any rere any,els alumnes s'hi reunien per a un sopar fde convivència-.Any rere any l'únic home que les acompanyava era Don José Maria Truyenque i Mestro.L'any 2011 la reunió és per a un un dinar que es va celebrar dissabte passat i ja érem quatre els homes que les vam acompanyar.
*Avui,dia 17 octubre 2011,a més Don José Maria Truyenque i Maestro, hi eren l'Agustí Carbonell i Mestre, en Jordi Vendrell-.N'arribat Miquel Millà i Novell des de Tàrrega,un dels antics mestres del Col.legi la Vila de Sitges, un vertader mite,a Sitges, una icona de l'Ensenyament Públic, un mestre públic que va insuflar un aire nou al Col·legi la Vila,un veritable professor que va crear al centre públic d'ensenyament la "Coraleta Sitgetana",on una bona colla de nois i de noies de totes les edats i condicions hi cantàvem diferents peces musicals.
*El debut oficial va ésser a El Retiro.On el colofó de l'actuació musical seria La Balanguera amb un públic sitgetà tot dempeus.Don Miquel Millà i Novell és inolvidable,malgrat el pas dels temps-.En Miquel Millà és i serà sempre recordat per moltes persones de la vila sitgetana, tot hi no fer-los-hi classe, va deixar una gran empremta.
*És gratíssim recordar temps escolars passats,com ara aquella com aquella Llet en Pols de quan anàvem a pàrvuls.En Miquel Millà i Novell,sí que va ésser un dels artífexs de la introducció de l'EGB a la Escola de la Vila ,tot plegat amb la Directora Pràxedes Villalonga i Morro,amb caràcter experimental era pionera a impartir a tot l'Estat espanyol.
*Amb don MiquelMillà i Novell es va passar del caràcter autoritari que tenien els mestres ja grans que ens impartien classe,un personatge més obert, com també era més obert i fins i tot la metodologia que hifeia servir al nou ensenyament: fitxes, controls, elecció de Delegat de classe, diferents grups flexibles a la mateixa, sortides per observar el que ens havien ensenyat. En definitiva dintre del que es podia hi havia un xic més de llibertat.
*Dissabte tot parlant, don Miquel recordava que havia quedat sorprès de que anomenéssim als mestres amb el don seguit del seu onomàstic. Eren altres temps en el que als alumnes ens havien ensenyat a respectar als professors, crec que avui també els haurien de respectar, si no amb la rigidesa de quan nosaltres érem menuts, els haurien de respectar amb la llibertat que ens van donar don Miquel, don José Maria, don Ángel, donya Laura i tants altres que van venir a implantar el que era l'EGB en les seves beceroles.
*Abans de tot plegat ens vam reunir al Cap de la Vila per anar a fer un tomb pel poble i fer-nos diferents fotografies a diferents indrets de la vila per caminar xino-xano fins al Restaurant Can Xavi on teníem previst fer el dinar. En el transcurs del qual es passà el DVD "Un tomb pel passat" amb fotografies d'abans i d'ara de tots nosaltres. Un emotiu reportatge realitzat per la companya Teresa Sánchez que tots els presents servem una copia.
*Els mestres que ens van acompanyar van ser don José Maria Truyenque i Maestro amb la seva esposa Donya Matilde, donya Laura,ja jubilats i don Miquel amb la seva muller Geneviève, una francesa que va conèixer un estiu de fa molts anys als jardins del Prado.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada