divendres, 3 de gener del 2014
Monsenyor Tamayo informa sobre els bisbes i la Llei.
El Secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo, ha assegurat que als bisbes no els sona bé "ni la lletra ni la música" de l'avantprojecte de Protecció dels Drets del Concebut i de la Dona Embarassada i ha demanat treure a l'Església l'etiqueta que està influint amb la seva moral pròpia en les lleis.
"Un projecte de llei d'avortament, a l'Església no li sona bé ni la música ni la lletra perquè hi ha un principi bàsic, però no només des d'una opció religiosa, sinó des d'una opció ètica fonamental. Cal desclericalitzar les opcions davant de qüestions com l'avortament que són opcions d'humanitat. La posició, és una posició en la qual concordem amb persones que no són creients i tenen altres opcions religioses", ha subratllat.
En declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, Gil Tamayo ha indicat que "no es pot legitimar la mort d'un innocent" i tot i que no nega "el drama" que suposa per a la dona ser "víctima" de l'avortament, ha apuntat que tampoc pot entendre's la qüestió "en clau de drets de la dona o convertir l'avortament en un mètode anticonceptiu".
En tot cas, ha aclarit que l'Església "no és un contrincant polític", però ha precisat que "hi ha regulacions com la que està vigent que està en unes claus diametralment oposades" al seu pensament i que, per tant, té dret a poder dir "una paraula, com a mínim, pel seu pes històric, social i sociològic".
D'altra banda, atenent a la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), que entra en vigor aquest divendres, ha demanat que l'Educació "no estigui al mercadeig d'ideologies segons el partit de torn en el Govern" perquè, segons la seva opinió, en això es juga la qualitat de formació dels homes i dones, i que tampoc la qüestió religiosa depengui de les alternances.
En aquesta línia, sobre la proposició no de llei del PSOE per la qual insta l'Estat a revisar els acords del 1979 amb la Santa Seu, ha assenyalat que entre els problemes "apressants" de la societat espanyola no entren els acords Església-Estat sinó "els més de quatre milions d'inscrits en l'INEM o els dos milions de famílies en les quals no entra un euro".
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada