*L'autor de -La pell de brau-, un poemari que va consagrar-lo a principis dels anys 1960, va tenir un lligam molt ferm amb un dels grans literats sorgits de la terra de l'Ebre: el dramaturg Ricard Salvat, qui, conjuntament amb Maria Aurèlia Capmany i el cantant Raimon, van ser qui més van ajudar a popularitzar la seva obra.
* El biògraf Agustí Pons, en el seu llibre "Espriu transparent", publicat en motiu del Centenari, -es recrea amb els lligams de Salvat amb Espriu - i explica abastament el procés de creació de veritables peces mestres del teatre català com han estat: -Ronda de mort a Sinera, La pell de brau i Primera història d'Esther-, que varen convertir Espriu en tota una icona de les lletres, justament durant l'esmentada dècada de 1960.
*Al mes de maig es va celebrar un fastuós homenatge al poeta d'Arenys a Amposta, que portava el segell d'Òmnium Cultural i la Biblioteca Sebastià J. Arbó. Joves espriuans que recorren la Geografia Catalana difonen la seva obra. Al Taller Cinta Dalmau de Tortosa es va realitzar un acte de reconeixement a una figura cabdal de les Lletres Catalanes.
*El mite de Sinera forma part d'un corpus poètic de notable qualitat. Un escriptor que va demostrar la seva excel·lència en àmbits com la poesia, la narrativa i la dramatúrgia, que va romandre sempre fidel a la llengua catalana, i que va demanar intel·lectualment i poèticament un diàleg envers una nova visió d'Espanya, que ell mateix reconegué com a impossible.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada