CaixaForum presenta la segona exposició de Rosa Martínez sobre la funció social de l'art
La Fundació CaixaForum Barcelona ha inaugurat aquest dijous 'Què desitjar' la segona de les tres exposicions del cicle de Rosa Martínez --'Què pensar', 'Què desitjar i 'Què fer'--, que explora la funció social, econòmica i social de l'art i invita a reflexionar al públic sobre la realitat a partir de les obres creades per artistes pertanyents en la seva majoria a la Col·lecció d'Art Contemporani Fundació La Caixa.
L'exposició de la crítica d'art Rosa Martínez, a la qual ha acudit el secretari general de la Fundació Lluís Reverter, estarà en cartell fins el pròxim 28 d'abril.La comissaria ha pres com a referent l'obra de Duchamp 'La Mariée mise à nu par ses célibataires, même' --reproduïda a escala real en l'exposició-- per parlar del desig com a espai de projecció de fantasies i motor de la voluntat.
Les respostes que ofereixen les tres exposicions --en un context de crisi econòmica-- investiguen els camins per entendre què passa ('Què pensar'), definir nous objectius ('Què desitjar') i per intervenir davant de les desigualtats i abusos ('Què fer').
Algunes de les peces que es mostren a l'exposició formen part de la Col·lecció de CaixaForum (Anish Kapoor, Miquel Barceló i Doris Salcedo), i altres no s'havien pogut veure mai a Barcelona (Javier Téllez, Cao Guimaraes) o són de nova producció (Rogelio López Cuenca).
Martínez és una de les crítiques d'art i comissàries més rellevants de l'escena internacional, a causa de les seves activitats al camp de les biennals internacionals com la 5 Biennal Internacional d'Istanbul o la 50 Biennal de Venècia, entre d'altres.
Després de la segona exposició 'Què desitjar', s'estrenarà el pròxim 15 de maig l'última lliurament del cicle de Martínez 'Què fer', fins al 8 de juliol.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada