La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha informat aquest divendres d'aquestes dates durant la presentació en roda de premsa a Barcelona del procés de preinscripció per al pròxim curs, que s'inicia dilluns que ve dia 19 i finalitza el 30 de març, amb una oferta total de places de 1.060.028 en l'ensenyament obligatori.
La principal novetat del pròxim curs és que les àrees d'influència a la ciutat de Barcelona s'amplien des dels sis centres fins als dotze que, com a mínim, podran escollir els pares.
Un altre canvi per al nou curs és que, per primera vegada, també a la ciutat de Barcelona es farà una reserva de 910 places per a alumnes amb necessitats educatives específiques, principalment immigrants, que es repartiran entre centres públics (345 places) i concertats (565) a P3.
També a primer de Secundària es farà una reserva de places, amb un total de 587, que es distribuiran en 157 als instituts públics i 428 en els concertats, en un intent de modificar de forma gradual l'actual situació de concentració en determinats centres d'un percentatge elevat d'immigrants, ha explicat la consellera.
El fet que s'hagin reservat més places per als alumnes amb necessitats educatives específiques a les escoles concertades respon al mapa escolar de Barcelona, que compta amb més centres d'aquest tipus que públics, ha indicat.
La Generalitat negocia actualment amb les escoles concertades com i qui assumirà les despeses que les famílies de nens amb necessitats educatives específiques no podran previsiblement assumir en part o en la seva totalitat.
“Era impossible -ha valorat la consellera- modificar la situació sense modificar el mapa, sense obrir les comportes a la socialització”.
El departament d'Ensenyament ha fet una reserva de 85.265 places per als petits de tres anys que el pròxim curs es calcula que iniciaran la seva etapa escolar a Catalunya, 2.088 menys que les del curs anterior, el que suposarà la desaparició de 136 grups fins ara afegits, coneguts popularment com 'bolets'.
D'acord amb criteris demogràfics i de comportament de la població, Ensenyament ha decidit suprimir totalment sis escoles actualment existents, els alumnes de les quals s'integraran en altres dels seus municipis i que, segons la consellera, es van dissenyar al seu moment sense tenir clar el seu futur.
Les escoles que Ensenyament ha anunciat avui oficialment que suprimirà són l'Esparreguera II, els alumnes de la qual s'integraran a l'escola Montserrat del mateix municipi (Baix Llobregat); Els Pins de Moja, que anirà al Circell, a Olèrdola (Alt Penedès); Els Còdols, a la Marta Mata del Vendrell (Baix Penedès); Abril, a La Canonja de la mateixa població (Tarragonès); la Reus XXI, a l'escola Isabel de Besora, de Reus (Baix Camp), i l'Olga Xirinacs, a Tarragona.
Per contra, se'n crearan sis més, la majoria en barracons, a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), per desglossament de l'escola Marianao; a Banyoles (Pla de l'Estany); a Lloret (Selva); a Raimat, per desglossament de l'escola El Vilot de Sucs (Lleida); a Tortosa (Baix Ebre) i a Salt (Gironès), on l'Escola Pia (concertada) instal·larà un grup de P3.
Altres quatre centres escolars no oferiran aquest any P3, en un procés que pretén ser l'inici del seu tancament progressiu, a Vilanova i la Geltrú (Garraf), amb l'escola Parífae; a Mollet (Vallès Oriental), amb la Miquel Longaron; a Badia del Vallès (Vallès Occidental), amb La Muiñeira; i a Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental), amb Can Periquet, totes a la província de Barcelona.
El nombre de barracons existents a Catalunya, pròxims al miler, es mantindrà el pròxim curs, segons les previsions d'Ensenyament que, tot i això, esperen una lleugera reducció, a l'espera de conèixer-se les xifres definitives de preinscrits.
Els criteris d'admissió dels alumnes no han variat aquest curs i tenir germans matriculats en un centre o que els progenitors hi treballin dóna el màxim nombre de punts -40- mentre que la proximitat al domicili en dóna 30 més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada