divendres, 22 de març del 2013

Del Papa Benet XVI al Papa Francesc I (2013)

Arturo San Agustín publica la crònica dels dies de transició 'De Benedicto a Francisco'

 
 
 
   El periodista Arturo San Agustín publicarà en els pròxims dies 'De Benedicto a Francisco. Una crónica vaticana', que cobreix la seva estada a Roma des dels últims dies del Pontificat de Joseph Ratzinger fins als primers de Jorge Mario Bergoglio per explicar dia a dia la transició del Papat, i que ha publicat Fragmenta, editora aconfessional de llibres de religions.
  
En declaracions a Europa Press, l'editor Ignasi Moreta ha explicat que el llibre --a la venda des del dilluns 8 d'abril-- es basa en gran part en els diàlegs de l'autor amb les seves fonts, que van des dels fidels expectants a la plaça de Sant Pere fins a membres de la Cúria --inclosos monsenyors i, entre els quals hi ha algun cardenal--.

   Marqueta ha explicat que Fragmenta aposta per una excepció en el seu catàleg editorial --clàssics i assajos de religions--, perquè valora l'excepcionalitat d'una crònica ambiciosa sobre un esdeveniment religiós.

   "Té la immediatesa del diari, però també profunditat per arribar a la intrahistòria dels fets", de manera que no inclou la teologia i l'erudició de molts llibres de religió, sinó que pretén ser una crònica rigorosa que combini interpretació, descripció i fins i tot anècdotes.

   El llibre, de 320 pàgines, s'estructura en 50 apartats que van seguint diàriament la renúncia de Ratzinger, els dies de Seu Vacant, l'elecció del successor i el seu primer impacte davant del món.

   Arturo San Agustín (Barcelona 1949), que publica un dietari cada dissabte al diari 'El Mundo', també va dedicar a la crònica sobre religió els seus dos llibres anteriors: 'Un perro verde entre los jóvenes del Papa' (2011), sobre la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) celebrada a Madrid, i 'En Tarso ya no suenan las campanas' (2012), seguint el viatge a Turquia de l'arquebisbe de Tarragona i Primat de les Espanyes, Jaume Pujol.

   El llibre de la JMJ reflectia l'impacte social i mediàtic de l'Església; el de Turquia retratava la decadència del cristianisme en un país clau per a l'origen de l'Església, per advertir que pot ser un reflex del que li espera al cristianisme a Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada