dilluns, 19 de novembre del 2012

Nova edició de "La Naranja Mecànica" 2012

Minotaure publica una nova edició commemorativa de 'La naranja mecánica' per celebrar el seu 50 aniversari.

Minotaure celebra el cinquanta aniversari de la publicació de 'La naranja mecánica' amb una nova edició commemorativa d'aquest clàssic que porta venuts 3.000 exemplars en la seva edició de Clàssics.

 *A la taronja mecànica (1962) i amb una vigència esborronadora, Anthony Burgess ens ofereix la seva horripilant visió del futur a través dels ulls del seu protagonista Alex i les seves expressions 'nadsat', un vocabulari adolescent fictici, barreja del rus, de l'argot rimat Cockney (la parla de les classes populars del Londres de l'època) i de paraules inventades per l'autor. La novel·la de ciència-ficció es va convertir en un clàssic de la literatura moderna, així com en la base per a la polèmica pel·lícula homònima de Stanley Kubrick.
*El nadsat-adolescent Alex i els seus tres drugos-amics viuen en un món de crueltat i destrucció. L'Alex té els principals atributs humans: amor a l'agressió, amor al llenguatge i amor a la bellesa. Però és jove i no ha entès encara la verdadera importància de la llibertat, de la que gaudeix d'una manera violenta. En cert sentit viu a l'Edèn, i només quan cau (tal com li passa literalment, cau des d'una finestra) sembla capaç d'arribar a transformar-se en un verdader ésser humà.

Anthony Burgess (1917-1993) va tenir una intensa carrera com a educador a Gran Bretanya i Malàisia entre 1946 i 1960; la seva activitat creativa es va desenvolupar tant en el camp de la literatura com en el de la música, arribant a certa fama merescuda com a compositor.

Va escriure música de cambra i algunes obres per a orquestra, i va publicar entre d'altres llibres un assaig sobre Joyce, un panorama de la ficció contemporània, i diverses novel·les: Inside Mr. Enderby, Nothing Like the Sun, The Wanting Seed, entre d'altres.
 Bona part de la seva obra literària es troba fora del camp de la ciència-ficció i de la literatura fantàstica, tot i que és en aquest gènere literari en el qual s'inscriu la seva obra més coneguda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada