-Segons "Der Spiegel"-
EUA/Alemanya.- Els EUA han arribat a punxar 500 milions de trucades i SMS al mes a Alemanya
*Els Estats Units punxen cada mes 500 milions de trucades, missatges de text i correus electrònics a Alemanya, i els seus serveis d'Intel·ligència han classificat el seu aliat més important del continent europeu al mateix nivell que la Xina, segons documents confidencials recollits pel magazín alemany 'Der Spiegel'.
*Un document intern de l'Agència de Seguretat Nacional (NSA) dels EUA ha arribat a les mans del magazín com a part de les filtracions divulgades per l'extreballador de l'agència, Edward Snowden, i s'hi dóna a conèixer la importància que els Estats Units concedeixen a la vigilància secreta d'Alemanya.
*Així, el país europeu és considerat pels EUA com un soci "de tercera classe", el que significa que l'èmfasi en la vigilància no només és superior al de qualsevol altre país de la UE, sinó equiparable a la Xina, l'Iraq i l'Aràbia Saudita.
*"Podem atacar els senyals de la majoria de socis estrangers de tercera classe, i és el que estem fent", indica el document de la NSA, que demostra que l'agència estatunidenca va punxar xats, trucades telefòniques, missatges de text i correus electrònics i les dades de les comunicacions, no el contingut, han estat emmagatzemades en els servidors de l'agència.
*En un dia normal, la NSA interceptava fins a 20 milions de connexions telefòniques i 10 milions de paquets de dades i en dies especials, la xifra de connexions telefòniques vigilades ascendia als 60 milions.
*Els documents recollits per 'Der Spiegel' han revelat a més que les agències d'espionatge dels Estats Units han espiat en despatxos i seus de la UE i s'han introduït en els sistemes informàtics de l'organització, amb mitjans amb els quals els espies estatunidencs han tingut accés a documents secrets i han llegit correus electrònics confidencials.
*La revista cita un document de setembre del 2010 de l'Agència Nacional de Seguretat estatunidenca (NSA) que hauria sostret l'extreballador de la NSA i ara filtrador Edward Snowden i al qual els periodistes haurien tingut accés parcial.
*El document cita la UE com a objectiu i explica com la NSA col·locava escoltes i espiava les xarxes informàtiques a Washington i la seu de l'ONU a Nova York, no només escoltant converses i trucades sinó també accedint a documents i correus electrònics confidencials.