dissabte, 17 de maig del 2014

39ena Edició del Premi Trinitat Catasús a Sitges

El cuiner sitgetà del Restaurant La Salseta,en Valentí Mongay, ha estat mereixedor del reconeixement que cada any atorguen el col•lectiu de Periodistes Sitgetans o vinculats al Municipi, després de valorar la seva trajectòria i la difusió de Sitges més enllà de la Vila. *El jurat, per unanimitat, estima que el Valentí Mongay “ha sabut portar fins a la nostra Vila un Moviment Gastronòmic Internacional, Slow Food” i afegeix que “des de Sitges ha liderat l’expansió d’aquest corrent tant a la comarca Garraf com a Catalunya”. -Slow Food és una filosofia gastronòmica i culinària- *Que aposta pels productes de temporada, de proximitat i respectuosos amb el seu entorn. De la mà d'en Valentí Mongay, Sitges ha introduït la -Malvasia de Sitges- dins dels grups de productes "els Baluards" que protegeix aquest Organisme Internacional. *A més, el guanyador del "Premi Trinitat Catasús" ha contribuït decisivament a la revaloració de productes autòctons, com ara els espigalls i els brotons.Slow Food aposta per la Biodiversitat i, en aquest sentit,en Valentí Mongay posa sobre la taula -el fet de poder donar valor a les produccions locals- tant de captures pesqueres, com de treballs del camp i l’horta, els vins de la zona o els ramaders artesanals del país. *La feina d’Activista dins d’aquest Moviment i el fet de disposar d’un Restaurant -La Salseta- amb visites de comensals d’arreu del món li permet fer una difusió d’aquest Ideari tant a nivell local, com nacional i internacional.Des de Sitges, s’ha esforçat diàriament per fer conèixer al món els productes autòctons i de proximitat, dotant-los d’un prestigi entre cuiners de renom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada